Hokej na ledu

Mark in David Trampuž

Sva brata Mark (5. A) in David (4. A), ki obožujeva hokej na ledu. Trenirava ga 3 leta. Za trening potrebujeva hokejsko zaščitno opremo, hokejske drsalke, dres, hokejsko palico, plošček oziroma pak in plastenko z vodo. Trenirava od štiri do petkrat na teden v Hokejskem klubu Olimpija v ledni dvorani Tivoli. Tam imava veliko prijateljev, s katerimi se druživa tudi v prostem času. Trenirajo nas štirje trenerji, ki so odlični hokejisti. So strogi, a hkrati prijazni.

Hokej na ledu je ekipni zimski šport. Igrata dve ekipi s šestimi igralci. Igra se trikrat po 20 minut. Ekipe mlajših selekcij imajo časovno krajše tekme, najmlajše selekcije pa tudi manjšo igralno površino (tretjino ledne ploskve). Zmaga ekipa, ki večkrat zabije pak v nasprotnikov gol. S hokejsko ekipo sva se udeležila že kar nekaj mednarodnih tekmovanj (poleg tekmovanj v Sloveniji, še tekmovanj na Češkem, v Italiji, Srbiji in na Slovaškem).

Sezona hokeja na ledu traja od avgusta do aprila. Konec aprila v dvorani odstranijo led in nato na betonu treniramo z rolerji. Ko v dvorani ni ledu, imamo treninge tudi zunaj v naravi. Med poletnimi počitnicami poteka v Sloveniji kar nekaj hokejskih kampov. To je prav posebna dogodivščina in priložnost, da se naučiš nekaj novega, srečaš stare in spoznaš nove prijatelje.

V času koronavirusa treniramo prek videokonferenc (suha vadba), da vzdržujemo telesno kondicijo in moč. Želiva si, da bi kmalu spet zadrsala na ledu in s prijatelji odigrala kakšno dobro tekmo.